Hypotheken met lage rentes en goede voorwaarden

Een passende hypotheek voor starters, doorstromers en verbouwers

Faber de Hypotheekshop

Een hypotheek afsluiten doe je niet zomaar. Het is immers vaak de grootste lening van jouw of jullie leven. Een langlopende lening die vaak vaststaat voor 10, 20 of 30 jaar. Logisch dat je een juiste hypotheek wilt afsluiten. En die beslissing hoef jij niet alleen te nemen!

Heimerich, Arjan en Jildou staan voor je klaar om jou te voorzien van een goed en onafhankelijk advies. Met onze jarenlange ervaring kun jij de juiste keuze maken.

Ben je benieuwd hoe wij hypotheken leuker en makkelijker kunnen maken? Dan mag je altijd (video) bellen, mailen, Whatsappen of kom op kantoor langs. Wij helpen je graag verder!

Naar onze hypotheekshop

Hypotheekshop Leeuwarden Stationskwartier

Afspraak maken
Advieskeuze
9.8
Deze waardering is gebaseerd op 284 beoordelingen
Bekijk ons kantoorprofiel
"Heeft van een sudocu hypotheek een mooi concept gemaakt. Twee woningen in de verkoop, 1 aankoop en een overzichtelijke hypotheek gemaakt."
S.L
27 september 2023
"Heimerich is op de hoogte van de actuele zaken en is duidelijk gericht op het beste advies voor de klant. Zeer open en prettig in de gesprekken. Daarnaast wil ik ook een compliment geven aan de medewerker binnendienst (J. Dijkstra) Zij heeft ook zeker bijgedragen aan deze positieve ervaring"
Peter
18 september 2023
"Voldoende tijd genomen om alle opties in het kader van de hypotheek-oversluiting door te spreken. Goed doorgevraagd over onze motieven en toekomstwensen. Bij uiteindelijk besluit ook alle aspecten weer uitgebreid doorgelopen. Snelle en adequate afhandeling en doortastende actie richting andere partijen die nodig zijn bij dit proces."
HS
8 september 2023

Daarom kiezen voor Faber De Hypotheekshop

Snelweg naar alle hypotheekverstrekkers
Wil jij een hypotheek die echt bij je past? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij doen vanuit de Hypotheekshop zaken met bijna alle gerenommeerde hypotheekverstrekkers in Nederland. Hierdoor kunnen wij de sterke en zwakke punten van verschillende hypotheken opmerken en er het voordeel voor jou uithalen. En dankzij ons uitgebreide netwerk en deskundigheid weet je zeker dat jij de beste hypotheek krijgt.
Vakmensen
Hypotheken, dat is de passie van Heimerich, Arjan en Jildou! Wij weten als geen ander hoe belangrijk het is om de juiste beslissingen te nemen bij het kopen van je droomwoning. Daarom ben je bij ons aan het juiste adres als dé best beoordeelde hypotheekadviseur van Friesland. Bij het afsluiten van jouw hypotheek regelen wij alles voor jou. Jij hoeft weinig tot niks hoeft te doen, waardoor je volledig ontzorgd wordt.
Alles onder één dak
Bij Faber Wonen heb je altijd een team dat voor je klaarstaat. Of het nu gaat om je verzekering, hypotheek, je nieuwe droomhuis of het verkopen van je woning. Ons doel is dat jij de komende jaren prettig en onbezorgd kunt wonen. Daarom regel je bij ons alles onder één dak, dat is wel zo handig! Wij maken wonen leuker en makkelijker.

Veelgestelde vragen over je hypotheek

Hoe energiezuinig is mijn woning?

Je kunt aan het energielabel van je woning zien hoe energiezuinig een woning is. Sinds 2008 moet je verplicht bij de verkoop van je huis een geldig energielabel kunnen overleggen aan de koper. Dit energielabel geeft aan hoe energiezuinig de woning is. Hierbij is een huis met energielabel G
het minst zuinig en een woning met energielabel A++++ het meest zuinig. Het energielabel geeft ook inzicht in welke energiebesparende maatregelen je zou kunnen investeren om je woning energiezuiniger te maken. Voor het verduurzamen van je woning bestaan aparte duurzaamheidshypotheken. Je bent welkom om eens vrijblijvend contact met ons op te nemen om te kijken of je hiervoor in aanmerking komt. Bel ons op nummer: 058 216 20 20.

Hoe kun je de verduurzaming van je woning financieren?

Wie zijn huis wil verduurzamen, kan hiervoor spaargeld inzetten. Heb je onvoldoende eigen geld, dan kun je overwegen een lening af te sluiten. Je
kunt bij een groot aantal hypotheekverstrekkers energiebesparende maatregelen meefinancieren in je hypotheek. Ook is het mogelijk een energiebespaarlening, een groene hypotheek of een duurzaamheidslening af te sluiten. Neem contact met ons op voor meer informatie. Tel: 058 216 20 20.

Hoeveel kan ik lenen?

Je kunt er op twee manieren achter komen hoeveel hypotheek je kunt krijgen. Je kunt zelf een online berekening maken. Dit bedrag is alleen een
indicatie. Het exacte bedrag dat je kunt lenen is van een aantal factoren afhankelijk, bijvoorbeeld van de hoogte van de hypotheekrente en de rentevaste periode die je kiest. Als je graag wilt weten wat je precies kunt lenen kan een onafhankelijk hypotheekadviseur je helpen bij het berekenen van je exacte maximale hypotheek. Houd er rekening mee dat je bij de aankoop van een woning altijd eigen geld moet inbrengen.

Ja, dat kan! Als je een starter bent die op zoek is naar zijn/haar eerste woning, kun je mogelijk gebruikmaken van onze online hypotheekmodule. Met het online oriëntatie op maat pakket kun je jouw maximale hypotheek in kaart brengen en je hypotheekbudget bepalen. Met dit pakket kun je onbeperkt accurate berekeningen hiervoor maken, ook voor verschillende huizen en hypotheekrentes. Zo weet je precies waar je aan toe bent en hoeveel je op welke huizen kunt bieden. Ook kun je gebruikmaken van onze tool, waarmee je een indicatie krijgt van je maximale hypotheek. Let op! Dit is geen accurate berekening en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je jouw droomwoning eenmaal gevonden? Dan kun je mogelijk zelf online je hypotheek afsluiten middels het online advies en hypotheek pakket óf het online advies, hypotheek en servicegesprek pakket.

Kan of wil je geen gebruikmaken van de online hypotheekmodule? Dan kun je uiteraard ook een afspraak inplannen met een van onze adviseurs. Zij helpen jou graag verder.

Hoeveel mag ik lenen om mijn woning te verduurzamen?

Als je je woning wilt verduurzamen, kun je tot 106% van de woningwaarde lenen voor energiebesparende maatregelen. Zonder energiebesparing is dit
maximaal 100%. Hoeveel je extra kunt lenen, is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Vaak kun je de volgende energiebesparende maatregelen meefinancieren in de hypotheek: isolatie (van dak, spouwmuur en vloer), zonnepanelen, een warmtepomp en HR++/HR+++ glas.

Wat is een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)?

Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is één van de belangrijkste hypotheekregelingen in Nederland en wordt uitgevoerd door Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW). NHG is een garantieregeling die uitbetaalt wanneer je de hypotheek voor langere tijd niet kunt betalen. Of wanneer je buiten jouw schuld om in de problemen komt. In ruil voor deze zekerheid, kan de geldverstrekker jou rentekorting bieden. Hierdoor heb je mogelijk een lagere rente op je hypotheek.

Wat is een verduurzamingshypotheek?

Een verduurzamingshypotheek is een hypotheek die speciaal bedoeld is voor het verduurzamen van je huis. Een verduurzamingshypotheek heeft
een looptijd van 5–15 jaar en biedt doorgaans een aantrekkelijkere rente dan de reguliere hypotheekrente. Het geleende bedrag wordt in een bouwdepot, het Energiebespaarbudget, gestort. Vanuit dit Energiebespaarbudget kun je je woning verduurzamen.