Beoordeeld met een 9,8

Autoverzekering afsluiten?

Een auto is voor velen onmisbaar en daarnaast een kostbaar bezit, wat je graag goed verzekerd wilt hebben. Dat snappen wij maar al te goed. Heb je vragen of wil je advies bij het kiezen van een verzekering? Bel of kom langs op ons kantoor. Onze verzekeringsadviseurs helpen je graag met het maken van een keuze.

Welke autoverzekeringen zijn er?

WA autoverzekering
Ben je in het bezit van een auto, dan ben je verplicht om minimaal een WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheid) te hebben. Deze verzekering zorgt ervoor dat wanneer jij aansprakelijk bent voor het toebrengen van schade aan een ander persoon of voertuig in het verkeer, je hiervoor verzekerd bent.

WA + beperkt casco
Een autoverzekering met WA + beperkt casco geeft naast de verplichte wettelijke aansprakelijkheid ook dekking voor een aantal gevallen van schade aan jouw eigen auto. Denk hierbij aan schade door diefstal, brand of storm. Ook ruitschade is gedekt.

WA + volledig casco
De meest uitgebreide autoverzekering is de WA + volledig casco, ook wel All risk genoemd. Je bent dan ook verzekerd voor schade die je aan jouw eigen auto toebrengt. Voor meer zekerheid zijn er nog een aantal aanvullende verzekeringen. Bijvoorbeeld een inzittendenverzekering, pechhulp en rechtsbijstand verkeer.

Dekking

Schade aan anderen door jou WA WA Plus All Risk
Schade aan andere voertuigen
Schade aan bezittingen
Schade aan personen
Schade aan jouw auto van buitenaf
Diefstal
Ruitbreuk
Botsingen met dieren
Brand & explosie
Extreem weer (storm en hagel)
Schade aan jouw auto door jezelf
Aanrijding
Overige schade door jezelf