Beoordeeld met een 9,8

De Friese woningmarkt biedt nog volop kansen

Faber Wonen

De Friese woningmarkt biedt nog volop kansen

Wij zijn in gesprek gegaan met het blad Rondom Leeuwarden over de woningmarkt, de kansen voor woningzoekers en de belangrijke rol van duurzaamheid. Je leest het volledige artikel hieronder.

Rondom Leeuwarden

Wij zijn in gesprek gegaan met het blad Rondom Leeuwarden over de woningmarkt, de kansen voor woningzoekers en de belangrijke rol van duurzaamheid. Je leest het volledige artikel hieronder.

De Friese woningmarkt biedt nog volop kansen

LEEUWARDEN / STIENS – Het is jou vast niet ontgaan; de woningmarkt blijft overspannen. De vraag is groot en het aanbod gering, waardoor de prijzen maar blijven stijgen. Dat zorgt voor onzekerheid en spanning bij veel mensen en dat is nou juist niet de bedoeling als je je droomwoning wilt aanschaffen, vinden ze bij Faber Wonen. We gaan in gesprek over de huidige woningmarkt met Theo Vos, directeur van Faber Wonen. Onder de Faber Wonen groep vallen Faber Verzekeringen, Hypotheekshop Sneek en Leeuwarden Stationskwartier, Wonen aan water Makelaars, Makelaardij Sneek, Germeraad Makelaars en Faber Makelaardij.

“Ik lees hier net nog ‘aanbod Funda droogt op, huizenprijzen stijgen weer’,” start Theo zijn verhaal. “Het zijn onzekere en verwarrende tijden op de woningmarkt en dat begrijp ik heel goed.” Hij kan erover meepraten, want Faber Wonen houdt zich met alle aspecten van de woningmarkt bezig, van aankoop en hypotheken tot verzekeringen en verkoop. Hij ziet de overspannenheid in de markt, maar bij Faber Wonen weten zij toch voor veel aankoopklanten mooie successen te boeken. Een goed voorbeeld hiervan is het Woonborch-concept, de manier waarop Faber Wonen klanten helpt om hun droomwoning te vinden.

Het Woonborch-concept

“Wij helpen mensen op een leuke en makkelijke manier van A naar B. Dat is heel kort gezegd het werk wat wij doen bij Faber Wonen,” legt Theo uit. “Momenteel ligt de sleutel vaak bij B, de nieuwe droomwoning. Door de krapte op de markt lopen veel mensen daar tegenaan.” Als potentiële koper, of je nu starter bent of al een koophuis hebt, is het essentieel dat je een voorsprong kunt nemen in de huidige markt. “Daarom werken wij volgens het Woonborch-concept. Alle aspecten die bepalend zijn om snel en verantwoord te kunnen handelen, bereiden wij samen met onze klanten voor.Je vergroot hierdoor jouw aankoopkansen, terwijl je risico’s voorkomt!”

Verkoop biedt ook veel kansen

Het zijn goede tijden voor mensen die hun woning willen verkopen “Dat een woning verkocht wordt is vaak niet zo’n groot probleem. De uitdaging zit hem er juist in om de woning vlekkeloos en voor een uitzonderlijk bedrag te verkopen. Goed aansluiten bij de wensen van de klant, een geweldige presentatie van de woning, de juiste verkoopstrategie, veel media-aandacht, maar ook op een moderne wijze met klanten te blijven communiceren. Op deze manier werken onze medewerkers van de makelaarsteams in Stiens, Leeuwarden en Sneek en als je dat dagelijks doet, levert het gewoon heel veel tevreden klanten op.”

Duurzaamheid

Ook duurzaamheid speelt een belangrijkere rol op de woningmarkt: “Een gunstig energielabel biedt steeds meer voordelen. Aan de hypotheekkant zijn de voordelen te vinden in een lagere rente, een grotere leencapaciteit en er zijn veel mogelijkheden om de verduurzaming te financieren. Daarnaast zien wij dat duurzame woningen simpelweg meer opleveren. Faber Wonen kan klanten in al deze facetten adviseren en helpen.”

Plezier en de klant op nummer 1

De veelzijdigheid en klantgerichtheid werpt zijn vruchten af voor de kantoren. Het gaat goed en in de reviews scoren zij vaak als één van de besten in Friesland: “Het is natuurlijk heel leuk om de beste te zijn,” geeft Theo toe. “Maar dat willen wij ook graag blijven. Daarom bewegen wij continu met de markt mee. Zelfkritisch zijn, openstaan voor verbeteringen en onderling veel plezier beleven, zijn de sleutelwoorden. Zo gaan wij volgend weekend met 30 collega’s weer een leuk weekend beleven op één van de Waddeneilanden. Uiteindelijk willen klanten graag door een enthousiast team geholpen worden, die hen op nummer 1 zet. Dat maakt wonen leuker en makkelijker.