Turfmarkt 44
LEEUWARDEN

uit 1886 met 3 kamers met een woonoppervlakte van 73m2. De woning heeft energielabel A en is beschikbaar.

Omschrijving

Op een prachtige locatie in het voormalige Fries museum, vind je het appartement aan de Turfmarkt 44. Het pand stamt uit 1886 en beschikt daardoor over veel authentieke details, maar heeft ook de luxe die je van een nieuwbouwappartement verwacht, zoals een lift, moderne badkamer en keuken. Dit appartement biedt charme en warmte op elk niveau en geeft een inkijk in het verleden met een knipoog naar nu.

We nemen je graag mee door het appartement:
In de steeg naast de appartementen vind je een beltableau, hier treed je het pand binnen. Vervolgens kun je doorlopen naar de binnentuin en heb je toegang tot het trappenhuis en lift. Hier kies je voor de tweede verdieping.

Je stapt het appartement binnen en bevindt je direct in de woonkamer. Deze beschikt over grote raampartijen aan de voor- en achterzijde van het appartement. Wat meteen opvalt is het authentieke ornamentenplafond welke maar liefst 5.51m hoog is. Aansluitend aan de woonkamer heb je de open keuken, deze is door de diverse inbouwapparatuur van alle gemakken voorzien.

Tevens heb je vanuit de woonkamer toegang tot de hal. Vanaf hier bereik je de keurige badkamer met wastafel en meubel, een douche, een apart toilet, de bijkeuken met wasmachine aansluiting en de eerste slaapkamer. De slaapkamer beschikt over een groot raam waardoor er ook in deze ruimte prachtig lichtinval is.

De trap in de woonkamer brengt je naar de vide. Hier vind je de tweede slaapkamer. Deze strekt over de gehele verdieping en is een open ruimte, wat een speels effect geeft. Naast dat de slaapkamer ruim genoeg is om een tweepersoonsbed in kwijt te kunnen blijft er ook nog voldoende ruimte over voor een aantal kledingkasten en evt. een bureau. Het appartement beschikt over een Frans balkon, deze kijkt uit op de binnentuin.

Wat bijzonder is is dat er een ruime fietsberging aanwezig is met speciale lift voor de fietsen. Hierdoor staat je fiets dus altijd veilig opgeborgen.

In 2019 zijn de appartementen volledig getransformeerd, waar historie en hedendaagse gemakken samensmelten én de oude panden eer aan wordt gedaan vat dit plan in vogelvlucht samen. Een gemêleerd palet aan woningen, variërend van ca 50 tot 105 vierkante meter, met gezamenlijke binnentuinen, blaast de oude museumpanden nieuw leven in. De Leeuwarder geschiedenis blijft zo voort leven op deze voorname plek in het hart van Leeuwarden.

Bijzonderheden:
- Monumentaal pand uit 1886;
- Compleet verbouwd en geïsoleerd, energielabel A;
- Lage VVE bijdrage (€71,08)
- Grote fietsberging met lift;
- Prachtig ornamentenplafond;
- Moderne badkamer en keuken;
- Prachtig lichtinval door de grote raampartijen;
- Centraal gelegen in Leeuwarden;
- Gedeelde binnentuin.

Heb je interesse in deze woning of wil je een bezichtiging inplannen? Jan-Bert of Klaas helpt je graag.


Kenmerken

Status Beschikbaar
Vraagprijs € 295.000,00
Oplevering In overleg
Energielabel A
Bouwjaar 1886
Perceeloppervlakte m2
Inhoud 376 m3
Woonoppervlakte 73 m2
Aantal kamers 3
Aantal badkamers 1
Buitenruimte Geen_tuin
Ligging tuin
Oppervlakte m2
Garage Geen garage

Video


Plattegrond