Stationsstraat 3
SNEEK

Eengezinswoning uit 1882 met 15 kamers met een woonoppervlakte van 417m2. De woning heeft energielabel en is beschikbaar.

Omschrijving

In de prachtige stad Sneek staat dit bijzondere, monumentale woonhuis, welke oprecht een complete verrassing is aan de binnenkant. De woning heeft maar liefst een woonoppervlakte van meer dan 400m2 en 10 slaapkamers! Daarnaast is de woning voorzien van meerdere badkamers, twee kelders, twee kantoren, een heerlijke serre en een fantastische tuin. De binnenzijde van de woning is uniek te noemen, waarbij historische elementen zijn samengesmolten met moderniteit naar smaak van de huidige bewoners. De ruimtes bieden genoeg mogelijkheden om hier jouw eigen droomwoning van te maken.

De woning is gebouwd in 1882 naar een ontwerp van architect A. Breunissen Troost in een prachtige eclectische stijl. Aan de achterzijde bevindt zich een zeer fraaie serre met een houten kapconstructie die zeer rijk is gedetailleerd en de ramen zijn voorzien van prachtige glas in lood ramen. Het oorspronkelijke architectonische karakter en de markante situering maken dit pand zeer uniek en beschermwaardig.

Wij nemen je graag mee door deze bijzondere woning:
Bij binnenkomst in de lange en statige hal valt je meteen op hoe geweldig dit pand is. De hal biedt toegang tot de zeer royale doorzon woonkamer aan de linkerkant, de keuken aan de rechterkant en de hal komt uit in de prachtige serre. De serre grenst aan de woonkamer en keuken en middels de dubbele openslaande deuren is de achtertuin te bereiken.

Op de begane grond verdieping zijn naast bovengenoemde vertrekken ook twee kantoren, een bijkeuken, een separaat toilet en de toegangsdeuren naar de kelders te vinden.

Eerste verdieping:
Ook op de eerste verdieping weet je niet waar te beginnen. Deze verdieping telt maar liefst vijf slaapkamers, twee badkamers, een ruime cv-ruimte en een balkon welke uit kijkt op de straat. Beide badkamers zijn van zeer groot formaat en beschikken over een ligbad, dubbele wastafel, douchehoek en een separaat toilet.

De bovenste verdieping telt nog eens vijf slaapkamers, een van deze slaapkamers zou ook prima gebruikt kunnen worden als fitnessruimte, daarnaast vind je op deze verdieping nog een badkamer. Deze badkamer is voorzien van een douchehoek, toilet en wastafel.

Omgeving:
Sneek is een moderne stad met een historisch centrum. Het centrum heeft fraaie monumenten zoals het Stadhuis, de Martinikerk en de wereldberoemde Waterpoort. Naast deze monumenten heeft het centrum sfeervolle en statige herenhuizen en oude stadsgezichten. Het intieme karakter van het centrum en de grachtengordel rondom het centrum is door de jaren heen intact gebleven.

Maar Sneek is meer dan dat. Als economisch centrum van de gemeente Súdwest Fryslân heeft deze stad veel meer te bieden. De stad is ook onlosmakelijk verbonden met de watersport en de daarbij horende Sneekweek.
Als uitgaanscentrum biedt Sneek ruime faciliteiten. In het knusse centrum zijn diverse restaurants en drinkgelegenheden te vinden. Daarnaast is er een poppodium, Centrum voor Kunsten en is er een nieuw theater gerealiseerd. In de zomermaanden worden in het centrum tal van activiteiten georganiseerd en is het goed toeven op de vele terrassen.
Ook biedt Sneek ruim voldoende faciliteiten met betrekking tot onderwijs, openbaar vervoer en gezondheidszorg.
Kortom een stad waar je graag wilt wonen.

Bijzonderheden:
-Woning is aangemerkt als monument;
-Voorzien van prachtige ornamenten en glas-in-lood ramen;
-Zeer uniek object met de vele kamers en mogelijkheden;
-Aanvaarding in overleg.

Heb je interesse in deze woning of wil je een bezichtiging inplannen? Jan-Bert of Klaas helpt je graag.


Kenmerken

Status Beschikbaar
Vraagprijs € 1.495.000,00
Oplevering In overleg
Bouwjaar 1882
Perceeloppervlakte 685 m2
Inhoud 1665 m3
Woonoppervlakte 417 m2
Aantal kamers 15
Aantal badkamers 3
Buitenruimte Achtertuin, voortuin
Ligging tuin Noordwest
Oppervlakte 383 m2
Garage Geen garage

Video


Plattegrond