Marwertsterdyk 2
WIRDUM

Eengezinswoning uit 1930 met 3 kamers met een woonoppervlakte van 135m2. De woning heeft energielabel G en is verkocht.

Omschrijving

Ben jij op zoek naar rust, ruimte en privacy op minder dan 5 kilometer van Leeuwarden? Ben jij niet bang om je handen uit de mouwen te steken voor een groot project? Dan is dit je kans om landelijk te wonen en de stad op fietsafstand te hebben! Wie kan deze woning aan de Marwertsterdyk 2 de liefde geven die hij nodig heeft?

OMGEVING
Wirdum (Friesland) ligt ongeveer vijf kilometer ten zuiden van de stad Leeuwarden nabij de dorpen Wytgaard en Swichum en kent ongeveer 1250 inwoners.
De ligging is nabij de N32 met carpoolplaats Wirdum, goede en snelle verbindingen met Leeuwarden, Drachten (35 km.) en Harlingen (30 km). Via de autowegen is het westen en midden van het land goed bereikbaar.
Wirdum is een terpdorp dat in de vroege Middeleeuwen is ontstaan. De nederzetting had in het moerassige gebied ten oosten van de Middelzee goede waterverbindingen naar alle richtingen, vooral de Wirdummervaart die de verbinding legde met Leeuwarden.

PERCEEL
De woning staat op een perceel van 1.15.52 hectare (= 11.525 m2). De overige 9.525 m2 aan weiland is geschikt voor het houden of laten grazen van paarden, pony's of kleinvee zoals schapen.

WONING
In 2020 is er door de eigenaar onderzoek gedaan om de boerderij te herbouwen. Hierbij is architect Heldoorn Ruedisulj bij betrokken en deze heeft een voorlopig ontwerp gemaakt. De opdracht was om de voormalige boerderij opnieuw op te bouwen met een staalconstructie.
De boerderij die gerealiseerd zou worden betrof een kop-hals-romp boerderij met een voorhuis van 135 m2 en een schuur van ca. 485m2. Om persoonlijke redenen is dit ontwerp nooit voorgelegd aan de gemeente.

BOUWKUNDIGE STAAT
Toen de huidige eigenaar de woning kocht, was de schuur deels ingestort. Daarom is deze gesloopt door WMR uit Rinsumageest. Daarnaast is er onderzoek gedaan naar de fundering van het huidige woonhuis. Volgens het bedrijf EconStruct is deze in redelijke staat, de fundering lijkt stabiel te zijn.

BEGANE GROND
Hal met voordeur, trapopgang en kelder, een voorkamer, een slaapkamer en een achterkamer, dichte keuken, bijkeuken, badkamer met douche met vaste wastafel, gang met entreedeur en toilet, wasgelegenheid en kolenhok.

EERSTE VERDIEPING
Overloop met twee slaapkamers en bergruimte.

BIJZONDERHEDEN:
+ Bouwjaar voorhuis ca. 1960;
+ Landelijk gelegen woonboerderij grotendeels in oorspronkelijke staat;
+ Optie tot bouwen op grond van 2000 m2;
+ Goede bereikbaarheid;
+ Vrij uitzicht rondom en toch dicht bij de stad;
+ asbest compleet verwijdert

Heb je interesse in deze woning of wil je een bezichtiging inplannen? Jan-Bert of Klaas helpt je graag.


Kenmerken

Status Verkocht
Oplevering In overleg
Energielabel G
Bouwjaar 1930
Perceeloppervlakte 11525 m2
Inhoud 498 m3
Woonoppervlakte 135 m2
Aantal kamers 3
Buitenruimte Tuin_rondom
Ligging tuin
Oppervlakte m2
Garage Geen garage

Video


Plattegrond