Starterslening gemeente Noardeast-Fryslân

De hypotheekoplossing voor starters

Starterslening gemeente Noardeast-Fryslan

Je hebt jouw droomwoning gevonden, maar helaas is de hypotheek die je kunt krijgen hiervoor te laag. Dit komt met de huidige woningmarkt en hypotheekrente steeds vaker voor. Om toekomstige woningeigenaren toch een handje te helpen, is het mogelijk om een starterslening aan te vragen bij gemeente Noardeast-Fryslân. In deze blog leggen wij jou uit wie in aanmerking komen voor deze lening en hoe de aanvraag verloopt.

Wie komt in aanmerking voor een starterslening van gemeente Noardeast-Fryslân?

De starterslening van gemeente Noardeast-Fryslân is bedoeld voor starters. Met dit initiatief wil de gemeente toekomstige woningeigenaren in Noardeast-Fryslân steunen. Zo is het mogelijk om het verschil te overbruggen van de maximale hypothecaire lening en de prijs van de woning. Het is niet de bedoeling om met deze starterslening meerwerk te financieren. Het bedrag dat kan worden geleend is minimaal € 2.500,- en maximaal € 30.000,-. Het rentepercentage is afhankelijk van het tarief bij het SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting).

Waar moet ik aan voldoen om in aanmerking te komen voor een starterslening van gemeente Noardeast-Fryslân?

Om in aanmerking te komen voor deze lening heeft de gemeente Noardeast-Fryslân wel een aantal eisen gesteld. Een aantal van deze eisen zijn:

  • Je bent minimaal 18 jaar
  • Je koopt voor het eerst een woning
  • Je gaat de woning zelf bewonen
  • Je woont in Nederland en bent verblijfsgerechtigd

Startersleningen zijn bedoeld voor de aankoop van bestaande woningen in de gemeente Noardeast-Fryslân met een maximale koopsom van €355.000,-. Een starterslening kan alleen worden toegewezen aan de persoon die de woning zelf gaat bewonen.

Over Noardeast-Fryslân

Op slechts een kwartiertje rijden van Leeuwarden ben je in de gemeente Noardeast-Fryslân. Deze gemeente bestaat uit de stad dokkum en 52 dorpen. Enkele van deze dorpen zijn Kollum, Marrum, Ternaard en Holwerd. De gehele gemeente telt bijna 46.000 inwoners en heeft een prachtige natuurlijke omgeving. In het oosten ligt bijvoorbeeld het biotopen landschap van Lauwersmeer met water, riet en bos.

Voorwaarden van de starterslening

Heb je die ene woning gevonden en kom je net een beetje tekort? Met de starterslenning van gemeente Noardeast-Fryslân krijg jij je hypotheek wel rond. Hierbij zijn wel enkele voorwaarden van toepassing:

  • Je kunt allleen een aanvraag doen wanneer je de toewijzingsbrief van de gemeente of SNN hebt ontvangen
  • De looptijd bedraagt 360 maanden
  • De rentevaste periode bedraagt 180 maanden

De aanvraagprocedure

De deadline voor het aanvragen van een starterslening bij de gemeente Noardeast-Fryslân is 28 februari 2031. Het College bevestigd de ontvangst van je aanvrag binnen 2 weken. Wanneer je aanvraag niet als compleet wordt beschouwd, krijg je dan ook nog de kans om dit aan te vullen. Na het aanvragen van een starterslening krijg je na 8 weken besluit op uw aanvraag. Wanneer er een starterslening is toegewezen, wordt de maximale hoogte hiervan ook vastgesteld. Een aanvraag wordt standaard afgewezen wanneer:

  • Het budget niet meer voldoende is om de aanvraag toe te wijzen
  • Je aanvraag niet voldoet aan de vastgestelde eisen

In sommige gevallen kunnen toegewezen verzoeken ook nog ingetrokken worden, dit komt niet vaak voor. Het kan voorkomen dat je aanvraag alsnog wordt afgewezen wanneer de starterslening niet tot stand komt of de starterslening toegewezen is op basis van onjuiste gegevens.

Faber Wonen helpt

Als hypotheekadviseur en/of makelaar gaan wij ervoor zorgen dat jij in dat ene huis komt te wonen. Uiteraard gaan wij voor de beste prijs en de beste voorwaarden, dat is wel het minste wat je van ons kan verwachten.

Starterslening verkregen!

Gefeliciteerd! Nu kun je jouw woonwens toch werkelijkheid maken en woon jij in dat ene huis waar je zo van gedroomt hebt.

Over Faber Wonen

Faber Wonen is er voor al jouw woonvragen. Het kopen of verkopen van een woning, afsluiten van een passende hypotheek en het regelen van al je verzekeringen. Tevens kunnen we je helpen met het advies zodat jij de komende jaren prettig en onbezorgd in je woning kunt wonen. We lopen altijd een stapje harder voor jou en stemmen ons advies af op jouw persoonlijke situatie en wensen, zodat je altijd compleet gerust kunt zijn op gebied van wonen, hypotheken en verzekeren. Wil je graag met ons in gesprek gaan? Bel ons dan op 058 215 15 55, stuur een email naar leeuwarden@faberwonen.nl of kom eens langs bij ons op kantoor.