Onbezorgd op vakantie of een dagje uit

Onbezorgd op vakantie of een dagje uit

Ga je een weekje weg of een dagje erop uit? Voor inbrekers is de vakantieperiode het moment om even te gluren in jouw persoonlijke bezittingen, en dat wil je voorkomen!

Inbraakpreventie

Voorkomen is beter dan genezen, die uitspraak kent vrijwel iedereen. Maar hoe kan je nou voorkomen dat inbrekers jouw huis betreden? Om de inbrekers buiten de deur te houden hebben wij een lijstje met tips opgesteld zodat jij onbezorgd op vakantie of een dagje weg kan.

Tips om inbrekers buiten de deur te houden

  1. Laat het lijken alsof je thuis bent

Inbrekers betreden niet zomaar een huis, en zeker niet wanneer er iemand thuis is. Althans, dat is wat de inbreker moet denken. Zet een timer op enkele lampen in de woning, houd de gordijnen geopend en zet wat glazen op tafel. Zo lijkt het alsof er gewoon iemand thuis is.

  1. Sluit alle ramen en deuren

Het klinkt zo logisch, maar we kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Sluit wanneer je weg gaat alle ramen en deuren goed af, vergeet hierbij het raampje bij de wc of bijvoorbeeld de achterdeur niet.

  1. Haal de sleutel uit de plantenbak

Heb je de sleutel van je woning verstopt voor het geval je jouw sleutel vergeten bent? Wij raden je aan om deze tijdens je vakantie of dagje uit beter op te bergen. Onder de deurmat, in de plantenbak of in de brievenbus is nogal voorspelbaar. Heb je een goede band met je buren? Wellicht willen zij een reservesleutel voor je bewaren, dit kan overigens ook handig zijn voor na je vakantie.

  1. Berg waardevolle spullen goed op

Wanneer je weg gaat wil je het liefst zo weinig mogelijk waardevolle spullen meenemen, maar dit thuis achterlaten brengt ook risico’s met zich mee. Berg daarom alles goed op en leg geen laptops of bijvoorbeeld sieraden in het zicht.

  1. Zorg voor goede buitenverlichting

De meeste inbraken vinden ‘s avonds of ‘s nachts plaats. Het is dan natuurlijk donker waardoor het minder opvalt wanneer er iemand ongewenst het huis betreedt. Zeker wanneer omwonenden zicht hebben op jouw woning kan buitenverlichting met een bewegingssensor de inbreker flink afschrikken. De inbreker komt dan in de spotlight te staan, en dat valt op.

  1. Licht de buren in

Een extra paar ogen die opletten is altijd handig. Niet de hele buurt hoeft op de hoogte te zijn van jouw vakantie, maar het kan wel verstandig zijn om een of twee buren in te schakelen om even een beetje extra op het huis te letten.

  1. Hang beveiligingscamera’s op

Met een beveiligingscamera kan je op afstand gewoon kijken wie er in of rond jouw woning is. Alleen al het plaatsen van een ‘Er hangen hier camera’s’ sticker kan inbrekers flink afschrikken. Is er toch ingebroken? Dan kunnen deze beelden je helpen bij het vinden van de dader.

Inbrekers komen terug

Is er bij jou ingebroken? Neem dan de nodige maatregelen om een tweede inbraak te voorkomen. Onze ervaring is dat inbrekers vaak voor een tweede keer terugkomen, alles wat destijds gestolen is heb je inmiddels weer nieuw aangeschaft en dat weten ze.

De juiste verzekering

Binnen je inboedelverzekering is er al veel geregeld. Wat er precies gedekt is, is afhankelijk van de voorwaarden van de verzekering. Met onze Inboedel Optimaal inboedelverzekering ontvang je een volledige dekking (tenzij anders aangegeven in de polisvoorwaarden).

Diefstal buitenshuis

Bezittingen die je meeneemt in de auto zijn met een inboedelverzekering zijn tot €500,- verzekerd, afhankelijk van de verzekeraar. Wil je liever meer zekerheid? Dan kan je ervoor kiezen om een aanvullende verzekering af te sluiten zoals een reisverzekering, elektronica- of fietsdekking.

Contact met jouw adviseur

Wil je onbezorgd op vakantie? Neem dan vandaag nog contact op met jouw verzekeringsadviseur. Je kan nu ook de gratis verzekeringscheck doen op onze website. Eén van onze adviseurs kijkt dan vrijblijvend met je mee of jij wel goed verzekerd bent.

Vul hier de gratis verzekeringscheck in

Faber Wonen helpt

Faber Wonen is er voor al jouw woonvragen. Het kopen of verkopen van een woning, afsluiten van een passende hypotheek en het regelen van al je verzekeringen. Tevens kunnen we je helpen met het advies zodat jij de komende jaren prettig en onbezorgd in je woning kunt wonen. We lopen altijd een stapje harder voor jou en stemmen ons advies af op jouw persoonlijke situatie en wensen, zodat je altijd compleet gerust kunt zijn op gebied van wonen, hypotheken en verzekeren. Wil je graag met ons in gesprek gaan? Bel ons dan op 058 215 15 55, stuur een email naar info@faberwonen.nl of kom eens langs bij ons op kantoor.